Bestuur

 

600_paul_de_rooij.jpg

Paul de Rooij is voorzitter van de KNSV en eigenaar van BAPA Trading & services, een dienstverlener in de aankoop en logistiek van specerijen en andere ingrediënten. Paul heeft een uitgebreid en divers internationaal netwerk en heeft ruime ervaring met de complexiteit om met tropische producten aan Europese wet- en regelgeving te voldoen. Verder is Paul Commercieel Directeur en partner van Joint Agri Products Ceylon, een toonaangevende producent van biologische specerijen in Sri Lanka. Paul adviseert over proces engineering, aankoop en in bedrijf name van  machines voor de verwerking van specerijen.

 

 

 

 

600_marcel_bruggeman.jpg

Marcel Bruggeman is penningmeester van KNSV en daarnaast de CEO van NofaGroup. Als specialist in contaminant analyses voor kruiden en specerijen geeft Marcel een technische bijdrage op het gebied van Food Safety en Adulteration. In samenwerking met Universiteiten wordt onderzoek gedaan naar snellere screening methoden voor kruiden en specerijen en onder de paraplu van het moederbedrijf Cotecna, bekijkt Marcel of de huidige Cotecna laboratoria in India analyse werkzaamheden op specerijen kunnen uitvoeren conform de Europese richtlijnen. Naast zijn werk organiseert Marcel “nosing and tastings” waarbij vaak specerij flavours als referentie worden gebruikt.

 

 

 

600_marianne_van_keep.jpg

Marianne van Keep is werkzaam als Directeur Duurzaamheid bij Verstegen Spices & Sauces te Rotterdam. In het verleden is zij voorzitter van de KNSV geweest en toen onder andere initiatiefnemer geweest van de Sustainable Spice Initiative. Nu is zij lid van het bestuur met als portefeuille duurzaamheid. Zij is van mening dat elke persoon en elke onderneming zijn of haar verantwoordelijkheid moet nemen als het over verduurzamen gaat. Het verduurzamen van hele specerijketens zal echter met alle belanghebbende moeten gebeuren. Dat wil zeggen dat niet alleen de leden van de KNSV maar ook alle andere stakeholders daarbij betrokken moeten zijn. Ze is dan ook lid van de stuurgroep  van het IMVO convenant voor de levensmiddelenindustrie en voorzitter van de werkgroep interventie van de Sustainable Spice Initiative.

 

 

600_jordi_van_der_stelt.jpg

Jordi van der Stelt is algemeen bestuurslid, in 2019 organiseerde hij namens de KNSV de jaarvergadering van de Europese specerijenvereniging ESA in Rotterdam. Jordi werkt voor C. Steinweg – Handelsveem B.V. waar hij verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van de specerijen en thee afdeling.
Steinweg-Handelsveem B.V. is een internationaal opererende dienstverlener die o.a. gespecialiseerd is in het transport, de opslag en processing van specerijen, zaden en kruiden. Jordi heeft naast kennis van logistieke vraagstukken, internationale werkervaring in Argentinië en China opgedaan en heeft uitgebreide kennis van productieprocessen ter verbetering van de kwaliteit van specerijen en kruiden.

 

 

600_henri_de_haan.jpg

Henri de Haan is verantwoordelijk voor het secretariaat en daarnaast bij Nedspice verantwoordelijk voor een deel van de specerijenverkoop. Het is zijn droom de goede eigenschappen van specerijen bij zoveel mogelijk consumenten terecht te laten komen, en dat de consumptie van specerijen ook een belangrijke bijdrage levert aan het verbeteren van de leefomstandigheden van kleine boeren die specerijen produceren. Hij denkt dat op het onderwerp duurzame productie veel meer bereikt kan worden met een grote groep bedrijven zoals bij de KNSV, dan wanneer een kleine groep van bedrijven daar aan werkt. Naast zijn werk voor verschillende voedingsmiddelenproducenten heeft Henri ervaring met politieke besluitvorming.

 

 

600_marjon_otten.jpg

Marjon Otten is sinds mei 2015 voorzitter van de Technische Commissie van de KNSV en daarnaast Vendor Assurance Manager bij J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij b.v.

Inmiddels is zij meer dan 20 jaar werkzaam in de levensmiddelen in verschillende rollen als kwaliteitsmanager, inkoper, technisch verkoper en vendor assurance manager. In haar huidige rol bij J.S. Polak is zij verantwoordelijk voor de voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de aangekochte grondstoffen. Met een gedegen kennis van kwaliteit, product en supply chain levert zij sinds 2012 een bijdrage aan de technische commissie van de KNSV.